Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Domaća granola s džemom od marelice

Sastojci

  • 150 g eko džema Dida Boža od marelice
  • 100 g kokosovog ulja bez mirisa i okusa (u tekućem stanju)
  • 1 žlica meda
  • 200 g zobenih pahuljica
  • 80 g pekan oraha (mogu i obični)
  • 50 g bučinih sjemenki
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema

  1. U jednoj zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, orahe, bučine sjemenke, sol i ekstrakt vanilije.
  2. U lončiću zagrijte kokosovo ulje i Dida Boža eko džem od marelice. Kuhajte i miješajte pjenjačom dok se ne sjedini (oko 5 min).
  3. Tu smjesu zatim prelijte preko pripremljene mješavine.
  4. Kuhačom sve dobro pomiješajte tako da sve bude obloženo uljem i džemom.
  5. Smjesu zatim rasporedite po papiru za pečenje. 
  6. Granolu pecite u zagrijanoj pećnici na 170°C 15 min potom ju promiješajte i pecite još 5-10 min.
  7. Gotovu granolu ohladite, premjestite u staklenke te ju čuvajte na suhom i tamnom mjestu.