Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Sastojci

Sastojci (10-12 komada)

Tijesto:

  • 120 g glatkog brašna
  • 12 g šećera (po želji)
  • 30 g maslaca
  • 1 žumanjak
  • 60 ml poluslatkog ili slatkog bijelog vina (npr. muškat žuti)
  • 1 bjelanjak

Nadjev:

  • 100 g mascarponea
  • 100 g krem sira
  • 40 ml mliječnog slatkog vrhnja
  • 30 g šećera u prahu (ili više po želji)
  • 1/4 žličice ekstrakta vanilije
  • 1 žlica Dida Boža ekstra džema od šipka

Dekoracija:

  • 50 g očišćenih neslanih pistacija
  • 1-2 žličice šećera u prahu

Priprema

  1. U posudu multipraktika stavite brašno, šećer (ako želite slađe tijesto) i maslac. Miksajte dok smjesa ne postane mrvičasta.
  2. Dodajte žumanjak i vino te miksajte dok se tijesto ne oblikuje u kuglu.
  3. Izvadite tijesto iz multipraktika te ga kratko premijesite. Tijesto umotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
  4. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini. Izrežite krugove promjera 8 -10 cm. Krugove omotajte oko kalupa za cannole ili šaum rolne. Ukoliko kalupi nisu od neprijanjajućeg materijala, lagano ih namažite maslacem. Zalijepite rubove bjelanjkom. Po želji premažite cannole ostatkom bjelanjaka.
  5. Zagrijajte air fryer na 200 C te pecite cannole 5-7 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Pecite cannnole u nekoliko tura.
  6. Ohladite cannole te ih skinite s kalupa.
  7. Za nadjev u posudu stavite sve sastojke osim džema te ih kratko miksajte dok nadjev ne postane kompaktne i glatke strukture. U nadjev staviti Dida Boža ekstra džem od šipka te ga s dva-tri poteza špatule lagano umiješajte tako da dobijete mramorni uzorak.
  8. Nasjeckajte pistacije.
  9. Napunite slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom kremom. Istiskivajte kremu u cannole, prvo s jedne strane, a onda s druge.
  10. Jednu stranu cannola posipajte nasjeckanim pistacijama. Cannole lagano posipati šećerom u prahu.

Tips & tricks

Isto tijesto se koristi za izradu klasičnih cannola koji se prže u dubokoj masnoći. Cannoli iz air fryera nisu toliko hrskavi kao prženi pa ako više volite klasičnu (i masniju) verziju slijedite postupak te umjesto pečenja u air fryeru izaberite pečenje u dubokom ulju.