Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Biskupski kruh s božićnim kuhanim vinom

Biskupski kruh s božićnim kuhanim vinom | Dida Boža

Sastojci

  • 160 g oštrog brašna
  • 120 g šećera
  • 5 jaja
  • 50-60 g mix Dida Boža sušenog voća
     – smokava, čoko grožđice, čoko aronije i goji bobice
  • 30 g miješanih tostiranih orašastih plodova (orasi, bademi, lješnjaci)

Priprema

Tostirane orašaste plodove i Dida Boža sušeno voće povežemo s brašnom kako bi ga aromatizirali. Žutanjke pomiješamo sa šećerom i mutimo dok se šećer ne otopi, a bjelanjke uz mali dodatak soli razbijemo u snijeg. Sve zajedno sjedinio i ulijemo u kalup za pečenje kruha koji smo premazali s maslacem i posipali oštrim brašnom. Pečemo na 150°C, 45 minuta te nakon toga vadimo van kolač i puštamo ga da odmori sat vremena. Poslužimo kolač uz čašu kuhanog vina.