Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Sastojci

Ukusna i sočna Bobanova torta s punjenjem od Dida Boža džema od jagoda je slastica za svako doba godine.

  • 6 jaja
  • 12 dag šećera
  • 12 dag tamne čokolade
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 240 grama Dida Boža džema od jagoda
  • 3 dcl slatkog vrhnja za šlag

Priprema

  • Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
  • Napravite snijeg od bjelanjaka zajedno s praškom za pecivo.
  • Žumanjke izmiksajte sa šećerom, potom čokoladu otopite na pari i umiješajte u žumanjke.
  • Smjesu dodajte u bjelanjke i lagano promiješajte pjenjačom. 
  • Izlijte u kalup, kojeg prethodno obložite papirom za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva, 25 do 30 minuta. 
  • Kada je biskvit pečen, pustite da se ohladi, te ga izbockajte vilicom. 
  • Zatim ga premažite džemom od jagode.
  • Slatko vrhnje izradite u šlag i premažite preko džema. 
  • Pustite u hladnjaku na par sati i poslužite.