Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima
Čokoladna torta s džemom od višnje i Figgyem recept

Sastojci

Tekući sastojci:

  • 1 šalica biljnog mlijeka
  • 1 žličica jabučnog octa
  • 3/4 šalice smeđeh šećera
  • 1/3 šalice ulja (suncokretovo ili kokosovo)
  • 1 žličica naribane tonke ili ekstrakta od vanilije

Suhi sastojci:

  • 1 šalica glatkog brašna
  • 1/3 šalice kakaa u prahu
  • 3/4 žličice sode bikarbone
  • 1/2  žličice praška za pečenje
  • prstohvat soli

Priprema

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
U prvu zdjelu pomiješajte sve tekuće sastojke. U drugu zdjelu pomiješajte sve suhe sastojke.
Polagano ubacujte suhe sastojke u zdjelicu sa tekućim sastojcima i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Ulijte smjesu u kalup za pečenje i pecite oko 25-30 min na temperaturi od 180 stupnjeva. Svakako provjerite jeli biskvit pečen tako da štapić ili nož (drveni ili metalni) zabodete u tijesto. Ukoliko štapić, nož kada ga izvadite bude čist,  Vaš biskvit je gotov.

Ostavite biskvit da se potpuno ohladi. Nakon što se biskvit ohladio, razrežite ga na pola i jednu polovicu premažite Dida Boža džemom od višnje (u tankom sloju) i preko njega Figgy namaz. Preklopite sa drugom polovicom i premažite rastopljenom veganskom čokoladom ili nekom drugom čokoladom po želji. Dobar tek!