Sastojci
1 l | Nezaslađeno vrhnje za šlag |
2 | Čajne žličice meda |
10 g | Vanilin šećera |
1 naranča | Kora |
10 g | Sušenih smokvi |
10 g | Listova želatine |
40 g | džema od smokve i naranče Dida Boža |
0,3 dcl | Ruma |
Priprema
U loncu podgrijte aromatiziramo vrhnje, u koje smo dodali koricu naranče i smokve, do granice vrenja i dodajte med. U međuvremenu otopite želatinu u hladnoj vodi te dodajte u vrhnje. Lagano promiješajte da se ne zapjeni i pustite kratko da smjesa odmori. Raspodijelite vrhnje po posudicama ili čašama u kojima će te poslužiti i spremite u hladnjak da se vrhnje stegne. Također za taj period dok se vrhnje steže, napravite nadljev od džema smokva-naranča Dida Boža i ruma te ostavite u hladnjaku da alkohol ishlapi. Na gotovu pannacottu savite nadljev od smokava i naranče Dida Boža, takno narezane ploškice sušenih smokava i listić svježe mente.