Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima
Dida Boža pita s Višnjama

Sastojci

Kora:

  • 2 1/2 šaljice oštrog brašna
  • 200 g margarina za pripremu kolača
  • 1/2 žličice soli
  • 2 žlice šećera
  • hladna voda
     

Nadjev:

Priprema

Tijesto:

U veću posudu stavite margarin, sol i šećer i miksajte mikserom oko 1 minutu. U istu posudu počnite malo po malo dodavati brašno. Nakon što ste stavili brašno dodajte hladnu vodu dok se smjesa ne pretvori u kuglu. Kuglu stavite u posudu s poklopcem i premjestite u hladnjak na 30 minuta.

Kada je tijesto odležalo 30 minuta, prebacite ga na masni papir i preko njega stavite još jedan masni papir. Zagrijete pećnicu na 180 stupnjeva. Izvaljajte tijesto veličine 2 cm, utisnite ga u kalup za pite a ostatak tijesta maknite sa strane.Ostatak tijesta ponovno izvaljajte što tanje i izrežite na tanke prutiće.

 

Nadjev:

Stavite smrznute višnje u posudu za kuhanje i na laganoj vatri pričekajte da se višnje otope i počnu ključati (cca 10 min.) Dodajte Dida Boža ekološki džem od višnje, ekstrakt vanilije i limunovu koricu. Smjesu promiješajte i ostavite 5 minuta da kuha na laganoj vatri. Za to vrijeme u malu zdjelicu stavite gustin i dodajte 3 žlice vode i miješajte dok se gustin ne otopi. Dodajte gustin u višnje i kuhajte 2-3 minute. Kada se nadjev zgusnuo, maknite ga sa vatre i ostavite hladiti na sobnoj temperaturi.

 

Završna priprema:

U kalup ulijte nadjev i ukrasite preostalim tijestom uzorkom po želji. Ponovno stavite u pećnicu i pecite 30 minuta na 180 stupnjeva. Kada je pita pečena stavite ju 2-3 sata da se ohladi i onda servirajte. Pitu možete servirati uz sladoled, šlag ili čokoladni preljev po želji.

 

Dobar tek!