Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Sastojci

650 gPilećih prsa
150 gZelene salate
100 gCrvenog radiča
60 gRikole
60 gKrušnih mrvica
25 gOčišćenih badema
5 gPeršina
2 gDehidriranog češnjaka
1 dclJogurta
0,3 dclAceto balsamico
40 gMajoneze
1 dclMaslinovog ulja
30 gDida boža tapenada od zelenih maslina
20 gDida Boža tapenada od crnih maslina
Začinsko bilje (bosiljak i timijan)
Sol i papar

Priprema

Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 25 minuta

 

Piletinu izrezati na odreske iste debljine te marinirati u  Dida Boža tapenadama od zelenih i crnih maslina te 0,5 dcl maslinovog ulja. Ostaviti piletinu u marinadi na hladnome 10 minuta. Dok se piletina hladi, oprati, narezati i osušiti salatu. Napraviti dresing od jogurta, majoneze, aceto balsamica, dehidriranog češnjaka, soli i papra. Napraviti hrust tako da povežete krušne mrvice s peršinom, tostiranim bademima, začinima i ostatkom maslinovog ulja.  Hrust usitniti u blenderu. Mariniranu piletinu ispeći u tavi i gotovu razrezati na ploške. Piletinu povezati s hrustom, servirati na salatu i sve zaliti dresingom od jogurta.