Sastojci
650 g | Pilećih prsa |
150 g | Zelene salate |
100 g | Crvenog radiča |
60 g | Rikole |
60 g | Krušnih mrvica |
25 g | Očišćenih badema |
5 g | Peršina |
2 g | Dehidriranog češnjaka |
1 dcl | Jogurta |
0,3 dcl | Aceto balsamico |
40 g | Majoneze |
1 dcl | Maslinovog ulja |
30 g | Dida boža tapenada od zelenih maslina |
20 g | Dida Boža tapenada od crnih maslina |
Začinsko bilje (bosiljak i timijan) | |
Sol i papar |
Priprema
Normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 25 minuta
Piletinu izrezati na odreske iste debljine te marinirati u Dida Boža tapenadama od zelenih i crnih maslina te 0,5 dcl maslinovog ulja. Ostaviti piletinu u marinadi na hladnome 10 minuta. Dok se piletina hladi, oprati, narezati i osušiti salatu. Napraviti dresing od jogurta, majoneze, aceto balsamica, dehidriranog češnjaka, soli i papra. Napraviti hrust tako da povežete krušne mrvice s peršinom, tostiranim bademima, začinima i ostatkom maslinovog ulja. Hrust usitniti u blenderu. Mariniranu piletinu ispeći u tavi i gotovu razrezati na ploške. Piletinu povezati s hrustom, servirati na salatu i sve zaliti dresingom od jogurta.