Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Sastojci

normativ za 4 osobe, vrijeme pripreme 25 minuta

  • 600 g tune
  • 400 g bulgura od durum pšenice
  • 1 mrkva
  • 1 korjen celera
  • 1 tikvica
  • 1 poriluk
  • 1/2 paprika crvena
  • 3 cherry rajčice
  • 0,5 dcl maslinovog ulja
  • 0,4 dcl reducirani aceto balsamico
  • 5 g celer lista
  • 25 g chutney-a od đumbira
  • Sol, papar, chili

Priprema

Povrće narezati na male kockice, tunu na kockice 1x1 cm i skuhati bulgur prema uputama napisanim na vrećici proizvođača. U jednoj tavi na malo maslinovog ulja, lagano popržiti povrće na kockice. U povrće dodati kuhani bulgur uz dodatak tekućine, začiniti te dobro promiješati da se sve sjedini. Servirati na tanjur! Na drugoj, dobro ugrijanoj, tavi nakratko ispeći kockice tune, dovoljno da pobijele sa svih strana. Preliti redukcijom aceto balsamico, dodati svježi celerov list i malo chilija te servirati po bulguru.