Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Didin bezglutenski kruh na dalmatinski

Sastojci

  • Bezglutensko brašno 3 šalice
  • Sol prstohvat
  • 1 žlica ulja
  • 1/2 žlice šećera
  • Suhi kvasac 7g
  • Mlaka voda 350 ml
  • 2 žilce Dida Boža namaza od crnih maslina
  • 1 žlica Dida Boža namaza od zelenih maslina
  • 1 žica kapara
  • 1 žličica suhog ružmarina
  • 1 žličica čaja u rinfuzi

Priprema

U posudu dodajte mlaku vodu, kvasac i šećer, lagano promiješajte te ostavite 15 minuta da se kvasac digne.

Nakon toga umiješajte polovicu od ukupne količine brašna i lagano miješajte dok se svi sastojci ne spoje. Prstohvat soli dodajte u preostalu količinu brašna i zamiješajte prije nego sve dodate u smjesu. Sve skupa dobro mzamijesiti te pokriti i ostaviti da se tijesto diže 20 minuta.

Kada se tijesto diglo, pobrašnite površinu na kojoj ćete razvaljati tijesto da postignete debljinu od 5 mm. na tijesto mažite većim dijelom Dida Boža namaz od crnih maslina, nakon toga manji dio Dida Boža namaz od zelenih maslina. Oprati kapare te posuti preko cijele namazane površine i nakon toga posuti ružmarinom. Namotati tijesto te zarolati u spiralu.

Zagrijati pećnicu na 220°C. Vatrostalnu posudu s poklopcem zagrijati u pećnici prije nego stavite papir za pečenje i tijesto. Nakon što stavite papir i tijesto u zagrijanu posudu, poklopite i stavite peći 30 minuta. Posljednjih 10 minuta uklonite poklopac da dobije zlatnu boju.