Sastojci
Priprema
U posudu dodajte mlaku vodu, kvasac i šećer, lagano promiješajte te ostavite 15 minuta da se kvasac digne.
Nakon toga umiješajte polovicu od ukupne količine brašna i lagano miješajte dok se svi sastojci ne spoje. Prstohvat soli dodajte u preostalu količinu brašna i zamiješajte prije nego sve dodate u smjesu. Sve skupa dobro mzamijesiti te pokriti i ostaviti da se tijesto diže 20 minuta.
Kada se tijesto diglo, pobrašnite površinu na kojoj ćete razvaljati tijesto da postignete debljinu od 5 mm. na tijesto mažite većim dijelom Dida Boža namaz od crnih maslina, nakon toga manji dio Dida Boža namaz od zelenih maslina. Oprati kapare te posuti preko cijele namazane površine i nakon toga posuti ružmarinom. Namotati tijesto te zarolati u spiralu.
Zagrijati pećnicu na 220°C. Vatrostalnu posudu s poklopcem zagrijati u pećnici prije nego stavite papir za pečenje i tijesto. Nakon što stavite papir i tijesto u zagrijanu posudu, poklopite i stavite peći 30 minuta. Posljednjih 10 minuta uklonite poklopac da dobije zlatnu boju.