Sastojci
Priprema
Pripremite sve sastojke i stavite na stranu. Zagrijte lonac na srednjoj vatri, dodajte kokosovo ulje i pričekajte da se zagrije. Dodajte narezanu piletinu, pospite prstohvatom morske soli i pirjajte, često miješajući, dok ne dobije boju. Dodajte u piletinu nasjeckani luk i pirjajte nekoliko minuta dok luk ne omekša. Dodajte češnjak i đumbir i pirjajte minutu, te zatim dodajte začine, sol i papar i pirjajte par minuta. Dodajte sok od nara i kokosovo mlijeko. Pustite da proključa, smanjite vatru, te poklopite i pustite da se pirja cca 20 minuta. Otklopite lonac i pustite da se pirja otklopljeno cca 10 minuta (dok se umak ne zgusne). Provjerite slanost, te dosolite ukoliko je potrebno.
Poslužite s rižom od karfiola ili prilogom po želji, te pospite sa sjemenkama nara.