Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Paleo piletina u umaku od Dida Boža soka od nara

Sastojci

  • 2 žlice kokosovog ulja
  • cca 500 g pilećih zabataka bez kože i kosti, narezanih na kocke
  • 1 luk, nasjeckan na kockice
  • 2 češnja češnjaka, nasjeckana sitno
  • 1 žlica naribanog đumbira
  • 1/2 male žlice kumina
  • 1/3 male žlice kardamoma
  • 1/3 male žlice cimeta
  • 1/2 male žlice soli
  • 1/2 male žlice papra 
  • 2 dcl Dida Boža soka od nara
  • 2 dcl kokosovog mlijeka
  • Sjemenke šipka 

Priprema

Pripremite sve sastojke i stavite na stranu. Zagrijte lonac na srednjoj vatri, dodajte kokosovo ulje i pričekajte da se zagrije. Dodajte narezanu piletinu, pospite prstohvatom morske soli i pirjajte, često miješajući, dok ne dobije boju. Dodajte u piletinu nasjeckani luk i pirjajte nekoliko minuta dok luk ne omekša. Dodajte češnjak i đumbir i pirjajte minutu, te zatim dodajte začine, sol i papar i pirjajte par minuta. Dodajte sok od nara i kokosovo mlijeko. Pustite da proključa, smanjite vatru, te poklopite i pustite da se pirja cca 20 minuta. Otklopite lonac i pustite da se pirja otklopljeno cca 10 minuta (dok se umak ne zgusne). Provjerite slanost, te dosolite ukoliko je potrebno.

Poslužite s rižom od karfiola ili prilogom po želji, te pospite sa sjemenkama nara.