Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Pečena torta od čokolade sa malinama i džemom od jagoda

Pečena torta od čokolade sa malinama i džemom od jagoda

Sastojci

Sastojci (za tortu promjera 18 cm):

Za biskvit:

  • 250 g ocijeđenog crvenog graha iz konzerve
  • 10 g sirovog kakao praha
  • 40 g zobenih pahuljica
  • prstohvat himalajske soli
  • 80 g javorovog ili agave sirupa
  • 40 gr kokosovog ili suncokretovog ulja (hladno prešanog)
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 žlice praška za pečenje
  • 1 šaka badema

Za čokoladni ganache:

  • 1/2 konzerve kokosovog mlijeka
  • 60 g veganske čokolade
  • 1 žlica agave sirupa

Za preljev od malina i jagoda:

  • 60 g svježih malina
  • 3 žlice Dida Boža ekološki džem od jagoda
  • 3 žlice vode
  • 2 žlice psyllium ljuskica

Priprema

Postupak:

Biskvit:

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Sve sastojke za biskvit stavite u bledner ili sjeckalicu.

Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Izlijte u kalup za pečenje te stavite u pećnicu. Biskvit se peče otprilike 15 minuta na 180 stupnjeva (u pećnici sa ventilatorom)

Kada prođe 15 min, izgasite pećnicu i ostavite tako još 10 min da odstoji
 

 Čokoladni ganache :

U posudu na pari stavite kokosovo mlijeko i čokoladu, polako miješajte dok se sastojci ne sjedine tj. dok ne dobijete gustu smjesu kremaste teksture. Dodajte agave sirup i prelijte preko biskvita. Nakon toga slijedi izrada preljeva od malina i jagoda. U posudu stavite svježe maline, Dida Boža ekološki džem od jagoda i vodu

Kuhajte na štednjaku 5 minuta (dok se maline ne raspadnu) i nakon toga dodajte psyllium ljuskice. Prelijte preko čokoladnog ganacha i stavite u hladnjak da se sve ohladi.

Prije serviranja ukrasite po želji

 

Uživajte!