Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru

Rozo pečena pačja prsa s kremom od višanja na hrskavom krekeru | Dida Boža

Sastojci

500 gBrašno
20 gKvasac
200 mlMlijeko
200 gDida Boža Sok od cikle
200 gLjutika
100 gVišnje
100 gMaslac
100 gDida Boža džem od višanja
800 gPačja prsa
200 gMatovilac
50 gKlice češnjaka
2 žliceSol
1 žlicaŠećer
1 žlicaUlje

Priprema

Tijesto

U mikser staviti pola oštro, pola glatko brašno, kvasac, šećer. Početi lagano miješati i uljevati hladno mlijeko koje smo pomiješali sa Dida Boža sokom od cikle (oko 10 minuta). Nakon toga dodati sol i ulje i miješati još 5 minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Gotovo tijesto ostaviti 30 min da se uzdiže, zatim ga oblikovati u kugle te staviti na pleh koji smo obložili papirom za pečenje. Ostaviti tijesto da se slegne desetak minuta. Staviti u pećnicu na 185° C  oko 25 minuta.

 

Krema

Dok se peciva peku na maslacu prepržiti sitno sjeckanu ljutiku i višnje podliti sa umakom od patke ili vodom i lagano kuhati 30 min. Začiniti sa soli i paprom te dodati Dida Boža džem od višanja. Sve zajedno pomoću štapnog miksera samljeti u kremu i protisnuti kroz cijedilo. Gotovu kremu ostaviti da se ohladi.

Kada su peciva ohlađena narezati na tanke ploške i pokapati maslinovim uljem. Pecivo prepeći u tavi ili na grilu dok ne postane hrskavo.

 

Pačja prsa

Pačja prsa začiniti sa soli i paprom te peći u tavi sa obje strane pazeći da u sredini ostanu roza. Servirati tako da na kreker stavimo matovilac, na njega kremu od višanja, pačja prsa i dekoriramo sa klicama čenjaka.