Sastojci
500 g | Brašno |
20 g | Kvasac |
200 ml | Mlijeko |
200 g | Dida Boža Sok od cikle |
200 g | Ljutika |
100 g | Višnje |
100 g | Maslac |
100 g | Dida Boža džem od višanja |
800 g | Pačja prsa |
200 g | Matovilac |
50 g | Klice češnjaka |
2 žlice | Sol |
1 žlica | Šećer |
1 žlica | Ulje |
Priprema
U mikser staviti pola oštro, pola glatko brašno, kvasac, šećer. Početi lagano miješati i uljevati hladno mlijeko koje smo pomiješali sa Dida Boža sokom od cikle (oko 10 minuta). Nakon toga dodati sol i ulje i miješati još 5 minuta dok ne dobijete glatko tijesto. Gotovo tijesto ostaviti 30 min da se uzdiže, zatim ga oblikovati u kugle te staviti na pleh koji smo obložili papirom za pečenje. Ostaviti tijesto da se slegne desetak minuta. Staviti u pećnicu na 185° C oko 25 minuta.
Dok se peciva peku na maslacu prepržiti sitno sjeckanu ljutiku i višnje podliti sa umakom od patke ili vodom i lagano kuhati 30 min. Začiniti sa soli i paprom te dodati Dida Boža džem od višanja. Sve zajedno pomoću štapnog miksera samljeti u kremu i protisnuti kroz cijedilo. Gotovu kremu ostaviti da se ohladi.
Kada su peciva ohlađena narezati na tanke ploške i pokapati maslinovim uljem. Pecivo prepeći u tavi ili na grilu dok ne postane hrskavo.
Pačja prsa začiniti sa soli i paprom te peći u tavi sa obje strane pazeći da u sredini ostanu roza. Servirati tako da na kreker stavimo matovilac, na njega kremu od višanja, pačja prsa i dekoriramo sa klicama čenjaka.