Dida-Boza-logo
Close

Zaboravili ste zaporku?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima
Veganske fritule s Figgyem

Sastojci

  • 4 jaja
  • 3-4 žlice Dida Boža ljutog ajvara
  • 1 crveni luk
  • 1 crvena paprike
  • 240 g konzervirane pelat rajčice
  • 1 žličica masti
  • 30-ak g feta sira
  • 1 mladi luk
  • Začini: sol, mljevena dimljena paprika, češnjak u granulama, kumin, šećer

Priprema

Na masti ili ulju pirjajte luk dok ne omekša zatim dodajte narezanu papriku te pržiti nekoliko minuta. Začinite s pola žličice soli i kumina te žličicom dimljene mljevene paprike i češnjaka u granulama. Kada i paprika omekša, dodajte pelat rajčicu i veći prstohvat šećera. Rajčicu kuhačom izgnječite i ostavite da krčka 5 min (po potrebi promiješajte). Nakon toga dodajte i umiješajte ajvar. Prije nego dodate jaja probajte i dodatno začinite ako je potrebno. Kuhačom napravite udubljenja u umaku i razbijte jedno po jedno jaje. Poklopite tavu i pecite tako nekoliko minuta dok jaja ne budu pečena, idealno bi bilo da vam žumanjak ostane tekuć. Za sami kraj po vrhu pospite nasjeckani mladi luk i razdrobljeni feta sir.