Ingredients
Za tijesto:
Za nadjev:
Za glazuru :
Preparation
Postupak:
Izmjerite sve sastojke za tijesto. U veću posudu stavite brašno, kvasac, javorov sirup, sol, ulje, vodu i biljno mlijeko
Mješajte sve sastojke dok ne dobijete mekano tijesto koje se ne lijepi. Posudu sa tijestom pokrijte krpom i ostavite 10 minuta da se diže. Za to vrijeme pripremite nadjev
U blender stavite sve sastojke (jabuku narežite na što manje kockice) i blendajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu (oko 2 min). Nakon toga razvaljajte tijesto u obliku pravokutnika te namažite nadjev na tijesto.
Zarolajte i prerežite na ploškice debljine 5 cm. Stavite u posudu za pečenje, pokrijte krpom i ostavite da se diže pola sata. Zadnjih 10 min dizanja upalite pećnicu na 180 stupnjeva.
Kada je vrijeme dizanja gotovo, stavite u pećnicu cimet rolice i pecite 20 min. Kada su se cimet rolice ispekle ostavite ih da se ohlade. Po želi pripremite glazuru
Za glazuru je potrebno namočiti indijske oraščiće (bar pola sata), sve sastojke staviti u blender i blendati 2 minute. Dobivenu smjesu premažite preko cimet rolica.
Uživajte!