Dida-Boza-logo
Close

Lost password?

Dida-Boza-logo
Recepti s džemovima, namazima i ostalim proizvodima

Veganske cimet rolice sa datuljama i Dida Boža ekstra džemom od smokve s narančom

Veganske cimet rolice sa datuljama i Dida Boža ekstra džemom od smokve s narančom

Ingredients

Za tijesto:

  • 410 g pšeničnog brašna za dizana tijesta + za razvaljati
  • 1 paket instant kvasca
  • 1 žličica soli
  • 60 ml javorovog sirupa
  • 80 ml maslinovog ulja (može i suncokretovo, akokado ili kokosovo)
  • 118 ml tople vode
  • 177 ml toplog biljnog mlijeka (ja sam koristila rižino)

Za nadjev:

  • 15 datulja
  • 1 manja jabuka
  • 2 žlice pirea od buče
  • 2 žlice Dida Boža ekstra džem od smokve s narančom
  • 1 žličica pumpkin pie mješavine začina
  • 1 žličica cimeta

Za glazuru :

  • 1/2 čaše namočenih indijskih oraščića 
  • 3 žlice biljnog mlijeka
  • 3 žlice vode
  • 2 žlice javorovog sirupa
  • 1žlica limunovog soka
  • 1/2 žlice soli

Preparation

Postupak:

Izmjerite sve sastojke za tijesto. U veću posudu stavite brašno, kvasac, javorov sirup, sol, ulje, vodu i biljno mlijeko

Mješajte sve sastojke dok ne dobijete mekano tijesto koje se ne lijepi. Posudu sa tijestom pokrijte krpom i ostavite 10 minuta da se diže. Za to vrijeme pripremite nadjev

U blender stavite sve sastojke (jabuku narežite na što manje kockice) i blendajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu (oko 2 min).  Nakon toga razvaljajte tijesto u obliku pravokutnika te namažite nadjev na tijesto.

Zarolajte i prerežite na ploškice debljine 5 cm. Stavite u posudu za pečenje, pokrijte krpom i ostavite da se diže pola sata. Zadnjih 10 min dizanja upalite pećnicu na 180 stupnjeva.

Kada je vrijeme dizanja gotovo, stavite u pećnicu cimet rolice i pecite 20 min. Kada su se cimet rolice ispekle ostavite ih da se ohlade. Po želi pripremite glazuru

Za glazuru je potrebno namočiti indijske oraščiće (bar pola sata), sve sastojke staviti u blender i blendati 2 minute. Dobivenu smjesu premažite preko cimet rolica.

Uživajte!

ga('send', 'pageview');