Ponekad ne nedostaje želje i volje za pripremanjem ručka, večere ili neke poslastice ali ideja o tome što napraviti često izostaje. To se događa učestalo, nama, Vama i najvećim gurmanima koji tragaju za receptima i idejama koje oduzimaju dah. U receptima Dida Bože možete pronaći ukusne, brze i sezonske recepte u kojima ćete prepoznati najveća bogatstva koja priroda može pružiti. Zavirite u raznolik kutak ideja i pronađite svoj recept za svakodnevni ručak, obiteljsko okupljanje ili romantičnu večeru u dvoje u nastavku ili na dzem.hr!
Naša @foodilica pripremila je ovaj zanimljivi doručak domaća granola s Dida Boža džemom od marelice. Ovo nije obična granola, već prava poslastica koja se može servirati u male staklenke ili zdjelice. Kombinacija hrskavih orašastih plodova, zobenih pahuljica i slatkog Dida Boža džema od marelice čini ovu granolu savršenim početkom dana.
Cannoli su tradicionalni sicilijanski deserti koji osvajaju srca ljubitelja slatkiša širom svijeta svojom hrskavom korom i bogatim, kremastim punjenjem. Ovi mali slatki zalogaji, poznati po svojoj jedinstvenoj kombinaciji tekstura i okusa, idealni su za svaku priliku. Priprema je jednostavna, a rezultat je neodoljiv. Pripremite se da zadivite svoje goste i uživajte u svakom zalogaju! Ove neodoljive mini cannole s Dida Boža ekstra džemom od šipka pripremila nam je naša @bibis-baking-tales
Naša @bibis-baking-tales pripremila je ovaj zanimljivi desert Monkey bread s Dida Boža Jaffa namazom od smokve, naranče i kakaa. Ovo nije tradicionalan Monkey bread koji se slaže u slojeve u kalup za pečenje, već u male keramičke posudice.
Taške ili tačke su tradicionalni desert, daleko poznat duž cijele Slavonije pa i šire, koji svojim okusom bude nostalgiju i vraćaju u djetinjstvo. Ovaj recept pripremila je naša Jovana i napravila je savršenu kombinaciju hrskavih tačaka i Dida Boža pekmeza od šljiva koji unosi slatku notu u ovo jelo, čineći ga savršenim izborom za doručak, užinu ili desert.
Ljeto je stiglo, a sa sobom donosi i osvježavajući sladoled na štapiću s džemom, savršen izbor za sve ljubitelje hladnog, slatkog užitka. Ova slasna poslastica kombinira najbolje od oba svijeta - kremasti sladoled i voćne Dida Boža eko džemove. Napravite si svoje domaće popsiclese s tek nekoliko sastojaka i uživajte u dugom toplom ljetu. Možete kombinirati razne džemove, a naša draga Foodoris odlučila se za svoje omiljene okuse: višnju, mandarinu i kupine
Najpoznatiji sastojak za jesenske juhe je butternut tikva koja nam omogućuje igranje s raznim dodacima i okusima.
Mrs. Cartello je spojila Mexico i Dalmaciju s izvrsnim receptom tortilje s piletinom i Dida Boža namazom od crnih maslina. @mrs.cartello
Za sve koji vole slane palačinke imamo pravu rolanu poslasticu s dodatkom Dida Boža namaza od zelenih maslina
Pastrva sa žara punjena Dida Boža namazom od zelenih maslina i svježim ružmarinom by @umam1me.
Pripremite sočan bezglutenski kruh na dalmatinski način s Dida Boža namazom od crnih i zelenih maslina.
Uživajte s nama u brownie receptu s smanjenim udjelom ugljikohidrata i povećanim udjelom masti koji je kreirala naša @ketolife.style.
Začinite svoja jela pojačivačima imuniteta i dodatnim okusima kao što je Dida Boža sok od Nara. Kreirala @ketolife.style
Tofu kajgana s Dida Boža ajvarom je osvježavajući obrok za bilo koje doba dana.
Ukusna i sočna Bobanova torta s punjenjem od Dida Boža džema od jagoda je slastica za svako doba godine.
Polagano ubacujte suhe sastojke u zdjelicu sa tekućim sastojcima i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
Stavite smrznute višnje u posudu za kuhanje i na laganoj vatri pričekajte da se višnje otope i počnu ključati (cca 10 min.) Dodajte Dida Boža ekološki džem od višnje, ekstrakt vanilije i limunovu koricu.
Sorbet od jogurta i aronije s preljevom od smokve i aronije
Shake s džemom od jagode i smokve, bademovog mlijeka i tamnog sezama
Tuna s bulgurom i brunoise povrćem
Pileći file u tapenadi od maslina s hrustom na salati i jogurt dresingom
Mix hrskavih salata s jabukom, goji bobicama, orasima i dresingom Dida Bože
Dida Boža desert osvježavajuće pannacotte s džemom od smokve s narančom.
Jogurt s džemom od aronije, muslija i orašastih plodova
Od maslaca, jednog jaja, šećera u prahu, kakaa, praška za pecivo, brašna, zobenih pahuljica i đumbira napraviti tijesto...
Na dasci ohlađeni sir prerezati popola i premazati s džemom od smokve ...
Pačja prsa začiniti sa soli i paprom te peći u tavi sa obje strane pazeći da u sredini ostanu roza ...
Tostirane orašaste plodove i Dida Boža sušeno voće povežemo s brašnom kako bi ga aromatizirali ...
Šunku premazujemo Dida Boža džemom od marelice i stavljamo je u pećnicu ...